Wat te doen bij duivenoverlast?

Wat te doen bij duivenoverlast?

Wat te doen bij duivenoverlast – AviTeam geeft je de top 3 tips waarmee je duiven van het balkon kunt houden en voorkomt dat de overlast van duiven uit de hand loopt.

Houd je balkon of tuin vrij van voedsel

Duiven worden aangetrokken door voedselbronnen, dus het is belangrijk om je buitenruimte vrij te houden van voedselresten. Stop dus met het voeren van kleinere vogels, op dit voedsel komen ook de niet gewenste vogels als stadsduiven en andere plaagdieren op af. Laat geen voedselresten achter in de tuin of op uw balkon; ruim je broodkruimels op en gooi geen etensresten weg tussen de planten. Houd je afvalcontainers goed afgesloten en laat zeker geen vuilniszakken in je tuin of op je balkon staan; de luchtjes trekken ongedierte aan en vogels zullen proberen door uw afval heen te gaan op zoek naar iets eetbaars.

Geen verblijfplaats bieden

Duiven nestelen graag op beschutte plekken, dus het is belangrijk om je balkon of tuin opgeruimd en schoon te houden. Verwijder takjes, bladeren en ander groenafval dat als nestmateriaal kan dienen. Voorkom ook de aanwezigheid van geschikte nestplekken, zoals ingeklapte tuinsets tegen de muur of stapels plantenpotten. Zorg ervoor dat er geen hoekjes zijn waar duiven zich kunnen verschuilen en nestelen.

Verjaag de duiven

Het regelmatig verstoren van duiven op je balkon kan helpen om ze af te schrikken. Loop af en toe op je balkon, maak wat geluid of beweeg objecten, zodat de duiven menselijke activiteit waarnemen en elders een veiliger plekje zullen zoeken om te rusten of te nestelen. Door deze verstoringen zullen duiven minder snel je balkon als een geschikte verblijfplaats beschouwen.

Door deze tips toe te passen, kun je duiven effectief van je balkon houden en overlast voorkomen. Met een schone en onaantrekkelijke buitenruimte zullen duiven minder geneigd zijn om zich in jouw omgeving te vestigen.

Duiven verjagen of afschrikken

Duiven verjagen of afschrikken

Duiven verjagen doe je om meerdere redenen. Duiven verjagen doe je om meerdere redenen: duiven zijn vaak een bron van overlast, zowel in stedelijke als landelijke gebieden, vanwege hun neiging tot het vervuilen van gebouwen, geluidshinder en het creëren van onhygiënische situaties. Gelukkig zijn er diverse humane en doeltreffende methoden […]
Duivenpinnen plaatsen

Duivenpinnen plaatsen

Duivenpinnen plaatsen: snel en effectief tegen duivenoverlast Duiven kunnen een vervelend probleem vormen, vooral als ze zich nestelen op jouw gebouw of in de buurt van je huis. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen beschikbaar, zoals duivenpinnen! Deze pinnen, ook wel vogelpinnen, helpen om deze overlast te verminderen en je balkon […]
Duivennet plaatsen

Duivennet plaatsen

Duivennet plaatsen: een duurzame oplossing voor duivenoverlast op balkons Duiven, de stadsbewoners die we allemaal kennen en soms liefhebben, kunnen soms meer hinder veroorzaken dan we zouden willen. Vooral wanneer ze besluiten je balkon als hun persoonlijke ‘hangout’ te beschouwen. Het is geen geheim dat duiven hun sporen kunnen achterlaten, […]
Scroll naar boven